Meteen naar de inhoud

Over ons

Ben van Gelder

Eigenaar van DeMIX Fitness & Leefstijl in Almere en Nieuwegein

legde onder andere zonnepanelen op zijn daken, maakte zijn bedrijfswagens elektrisch en haalt de warmte/koude voor zijn centrum in Almere uit de grond.
Nu hij de dagelijks leiding gedelegeerd heeft, kan hij meer tijd besteden aan andere dingen die hij belangrijk vindt.

John Miltenburg

adviseerde (grotere) bedrijven over arbeidsverhoudingen, de laatste tien jaar vanuit zijn bureau Linxx.
Nadat hij dat in 2017 verkocht heeft, werkte hij aan projecten op het gebied van muziek maken, zingen en dansen… tot aan Corona.

Ben en John kennen elkaar al lang en startten samen Energiek Nieuwegein: onbezoldigd en onafhankelijk.

Wat willen wij?

“Energiebesparingen die nu nog onbenut worden helpen realiseren door het wegnemen van obstakels die ondernemers tegenkomen bij hun energietransitie. Het stimuleren van samenwerking en het ontzorgen van Nieuwegeinse ondernemers bij hun verduurzaming.”

Ontmoeten, uitwisselen, vergelijken, inspireren, voorbereidingen versterken, realisaties vieren… Een ‘beschutte’ plek, waar Nieuwegeinse ondernemers – in vertrouwen – ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen, steun kunnen krijgen en kunnen samenwerken aan de uitvoering van energie-transitie en energie-uitwisseling, een grote uitdaging die voor vrijwel niemand van ons dagelijks werk is.

Als eerste stap kozen wij voor het bevorderen van ‘zon op dak’. Dit omdat er op dit gebied nog heel te winnen valt in Nieuwegein en omdat de ‘return on investment’ van zonnepanelen (PV) inmiddels ‘keihard’ onderbouwd kan worden.

Om de ondernemers in Nieuwegein extra te stimuleren, kan Energiek Nieuwegein in de komende maanden aan een beperkt aantal huurders en/of eigenaren van bedrijfspanden – op kosten van Gemeente Nieuwegein – een gedegen PV-advies bieden, desgewenst aangevuld met professionele begeleiding van de aanvraag van subsidie (SDE+), uitvraag van offertes, leveranciersvergelijking tot en met de oplevering van het zonnesysteem: volledige ondersteuning, advisering en ontzorging.